Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΛΤΣΑ POMODORO

H αγαπημενη σαλτσα της πιτσας ......και οχι μονο!!!!!!!!!!!
Μπορουμε να την παρασκευασουμεμονο δυο φορες το χρονο Αυγουστο & Σεπτεμβριο,
γιατι μονο τοτε βρισκουμε αυτη τη ποικιλια ντοματας,τη γνωστη σε μας ROMA
και να τη διατηρησουμε σε βαζα για ολο το χειμωνα!
Η δοσολογια που σας δινω ειναι για 5 βαζα των 750ml

ΥΛΙΚΑ
10 κιλα pomodoro
3 σκελιδες σκορδο
 ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
2 κουτ. σουπας βασιλικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε πολυ καλα τις ντοματες,τις βουταμε σε βραστο νερο και τις αφηνουμε για 10΄
με αυτο το τροπο θα ξεφλουδιστουν πολυ ευκολα.
Κοβουμε  τις ντοματες στα δυο κατα μηκος και πιεζουμε καθε κομματι μεσα στη παλαμη μας
να φυγουν ολα τα υγρα και τα σπορια.
Βραζουμε τις ντοματες για 15΄μονο ,αποσυρουμε απο τη φωτια και τις αλεθουμε.
Σε μια μεγαλη κατσαρολα καλυπτουμε τον πατο της με ελαιολαδο και μολις ζεσταθει
ριχνουμε και σοταρουμε το σκορδο,προσθετουμε τη ντοματα σιγα-σιγα με μια κουταλα
ετσι ωστε να σχηματιζονται βουναλακια.
Αλατοπιπερωνουμε,χαμηλωνουμε τη φωτια στο ελαχιστο και βραζουμε για τουλαχιστον 1 1/2 με2 ωρες ανακατευοντας σε τακτα χρονικα διαστηματα.
15΄πριν αποσυρουμε απο τη φωτια προσθετουμε τον βασιλικο.
Γεμιζουμε τα αποστειρωμενα βαζα μας με τη ζεστη σαλτσα,καλυπτουμε την επιφανεια με ελαιολαδο
και σφραγιζουμε καλα.
Γυριζουμε τα βαζα αναποδα για να φυγει οσος αερας εχει απομεινει και να σφραγισουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου