Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ Η ΠΕΙΝΙΡΛΙ

ΥΛΙΚΑ

1 Φακελάκι ξερή μαγιά
1 Φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό
2 Φλιτζανάκια του καφέ χλιαρό γάλα
1 Φλιτζανάκι του καφέ καλαμποκάλευρο
1 Κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  Αλεύρι όσο χρειαστεί (περίπου 1/2 κιλό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ` ένα μπόλ διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να επιτύχουμε ένα παχύρευστο χυλό.
Αφήνουμε τη μαγιά να φουσκώσει ένα τέταρτο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,το λάδι,το γάλα και ρίχνουμε αλεύρι έως ότου επιτύχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

          ΜΥΣΤΙΚΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • Η ζύμη διατηρήτε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου